Foto's van Mannenkoor Germania Heeten

U bent nu op de webpagina foto's waarop we de mooiste momenten van ons mannenkoor vastleggen! Hier vindt u een verzameling van achterliggende optredens, repetities en concerten, allemaal vastgelegd met prachtige foto's.

Bekijk de foto's en proef de sfeer en gezelligheid van ons koor. U zult zien hoe we samenwerken, zingen en genieten van de muziek. Het is echt prachtig om onderdeel te zijn van dit koor.  Natuurlijk zijn we trots om dit met u te kunnen delen.

Volg ons ook op onze Socials Facebook, Instagram en Youtube.  We hopen dat u net zo enthousiast wordt als wij over onze passie voor muziek. Veel plezier met het bekijken van onze fotocollage van de afgelopen jaren.

Fotocollage 2023

Een stedentrip doen is hot. Onze voorkeur ligt toch meer bij een "buurtschappen" trip. Hoe mooi wil je het hebben? Op ruim 8 km ligt het buurtschap Averlo met jaarlijkse kermis. In de middle of nowhere, maar met een aantrekkingskracht van jawelste. Vandaag mochten we voor het 2e achtereenvolgende jaar de muzikale invulling van de Averlose Markt verzorgen. Wat we hier aantroffen: Volop zon, sfeer, gezelligheid, feest en saamhorigheid. Laat dat nu net de ingrediënten zijn die zo uitstekend bij ons passen. 
AVERLO, je was geweldig. Mannenkoor Germania zegt dan ook: "graag tot volgend jaar"!

16-09 De Averlose antiek, rommel, vintage en fair markt.

Privacy regels naleven is soms best lastig. Natuurlijk respecteren wij deze regels, maar wat zouden wij graag foto's tonen van ons optreden bij woonvorm Zozijn in Raalte. Wat maakt muziek veel enthousiasme los bij bewoners met een verstandelijke beperking. Vanwege de Juventa week was onze vaste repetitieruimte niet beschikbaar. Een soort "NL-doet win-win invulling" was snel gevonden met een optreden/repetitie voor bewoners van Zozijn te Raalte.

31-08 Woonvorm Zozijn Raalte

De Germania zomertour 2023 draaide dit weekend volop met twee optredens. Vandaag - zondag 6 augustus - stond mannenkoor Germania op het sfeervolle terras van BRAS KOER te Lettele. Bij dit kruispunt van wegen en fietsroutes altijd een prachtige plek om opnieuw voor een optreden gevraagd te worden. Uiteraard werden de laatst ingestudeerde nummers uit ons repertoire ook in de playlist opgenomen. Naast nieuwe nummers konden we dit weekend ook voor de eerste keer verschijnen in onze nieuw aangeschafte broeken.
Mannenkoor Germania zit helaas nog zonder dirigent(e)............., máár mag op velerlei manieren gezien worden. 

06-08 Terras BRAS KOER Lettele

Een wereld van verschil..! Vorig jaar - voorafgaande aan ons optreden - zochten we alle parasols bij elkaar om enige beschutting te hebben tegen zon en zengende hitte. Dit jaar hadden we tijdens de jaarmarkt maar één heeeeeel groot zeil nodig om de standhouders en mannenkoor Germania onderdak te geven tegen de regenbuien. Alles onder één dak. Een ideale formule, die misschien komende jaren navolging gaat krijgen. Vandaag hebben we ons eerste officiële optreden gehad zonder dirigent, maar WEL met toetsenist en stand-in dirigent Robert. Alom tevredenheid, gezelligheid op jaarmarkt & kermis Welsum. Trots op het feit dat we na 3 prima sessies onze eerste optreden voor 2024 al in onze agenda kunnen zetten. Bestuur Welsumse Karmse, bedankt voor de zeer geslaagde dag en graag tot volgend jaar.

05-08 Jaarmarkt & Kermis Welsum 2023

Het verhaal dat bij deze foto's hoort,

staat  op een aparte pagina op onze website. Dat gaan we hier niet herhalen, maar graag willen wij nog iets toevoegen. 
Mannenkoor Germania Heeten is een uniek groepje met meerdere commissies en werkgroepen. Steeds is er wel iemand, die de vinger opsteekt en zegt: "Dat regel ik wel even!!"
Zo ging het ook met deze fotoreportage bij het afscheid van Marjon. Henk Vloedgraven, bedankt voor deze mooie en waardevolle impressie.

Een wens van Marjon wordt op een aantal van nevenstaande foto's uitgevoerd: het dirigeren van Mannenkoor Germania Heeten incl. partners. Een hilarisch moment...!

06-07 Afscheid dirigente Marjon Ruiter in zaal Reimink

De afgelopen weken kwam het woord "laatste" in verschillende vormen regelmatig voorbij, o.a.: .....Laatste repetitie, .....Laatste "3e helft"
en dan nadert het haast onvermijdelijke!
.....Laatste optreden met Marjon als dirigente van Germania. Vandaag mochten wij dit laatste gezamenlijke optreden verzorgen in het woon- zorgcentrum 't Dijkhuis in Bathmen. In een overvolle recreatiezaal hebben wij met een prima koorbezetting een geweldig optreden neergezet.
......en over donderdagavond hebben we het NU nog even niet....

..........Het goede nieuws is dat Mannenkoor Germania Heeten vanaf vrijdag met volle energie start met een nieuwe periode!

05-07 Woon- en zorgcentrum 't Dijkhuis te Bathmen

......Hij is er nagenoeg altijd bij. Maar vandaag was onze toetsenist Robert helaas verhinderd vanwege zijn welverdiende vakantie. Gelukkig zijn van alle nummers uit ons repertoire het instrumentale gedeelte opgenomen en vervolgens gedigitaliseerd. Hierdoor kan een optreden zonder zijn aanwezigheid dan óók gewoon doorgaan. Zo verliep in een notendop ook het optreden voor de Zonnebloem Heeten in het Kulturhus het Trefpunt. Een prima gevuld Trefpunt met volop gezelligheid. Wat wil je nog meer!

27-06 Zonnebloem Heeten in het Kulturhus Trefpunt te Heeten

Het echte Heetens feest was afgelopen weekend natuurlijk in Heeten tijdens de jaarlijkse kermis. Vandaag mochten wij ons "eigen Heetens feest" inbrengen op het prachtige terras van BRAS-KOER in Lettele vanwege de fietsroute: Kunst van hier tot Ginder.  Drommen fietsers lasten een pitstop in om naast het lessen van de dorst met een verkoelend drankje ook naar onze muziek te luisteren. .....En warm was het, snikheet. Hulde aan de eigenaar en het personeel van BRAS-KOER voor de perfecte ontvangst en uitstekende catering. Mocht u ons vandaag gemist hebben, een volgende afspraak staat gepland op zondag 6 augustus op hetzelfde terras.

11-06 Terrasoptreden bij BRAS-KOER Lettele ivm kunstfietsroute.

“Besloten” en toch “open”! Het lijkt tegenstrijdig , maar zo kan ons “besloten” optreden - met daaraan gekoppeld de “opening” van de serrestal - het beste getypeerd worden. Wanneer op de uitnodigingskaart ook nog wordt vermeld dat eigenaar/ koorlid Alfons dan tevens zijn 60-ste verjaardag viert, dan levert dat een prachtige zondagmiddag op. Gezelligheid alom in een mooie agrarische ambiance.

21-05 Besloten optreden ivm opening Serrestal + verjaardag

Een "thuiswedstrijd". Zo mag ons optreden voor KBO Heeten in het Kulturhus best genoemd worden. Tijdens de KBO-jaarvergadering hebben wij - na de officiële  plichtplegingen - een bijzonder mooie muzikale invulling mogen geven aan deze jaarvergadering. Gezelligheid alom! Een vol Kulturhus, een meezingende menigte en vele lovende reacties. "KICKEN"!!!! Dat is in een notendop de samenvatting van ons optreden

14-04 KBO jaarvergadering afd.  Heeten in het Kulturhus

Op deze zonnige zaterdagmiddag verzorgde mannenkoor Germania bij zorgcentrum Schuilenburg te Raalte een heel gezellige middag in het kader van NLdoet.  Het koor bracht niet alleen muziek, maar ook passie, emotie en verbinding met de bewoners. Het optreden was een succes en de , bewoners waren onder de indruk  Een onvergetelijke middag die laat zien dat we ook op deze wijze de handen uit de mouwen kunnen steken door onze stembanden het werk te laten doen.  Bekijk je de foto's goed, dan zie je dat we tussen de nummers door een interactie met het publiek zoeken. Gezelligheid alom! Hoe mooi wil je het hebben met ons mannenkoor.

12-03 Zorgcentrum Schuilenburg Raalte in het kader van NLdoet

Dit keer geen foto's van een OPtreden, maar van een AFtreden. Tijdens de algemene ledenvergadering hebben we afscheid genomen van twee markante personen binnen het bestuur te weten Ben Schoorlemmer (voorzitter) en Aloys Elders (penningmeester). Mannenkoor Germania is beide heren veel dank verschuldigd voor de vele werkzaamheden binnen het bestuur. 
..........Maar het goede nieuws is dat er op beide plekken weer uitstekende vervangers zijn gevonden. Jan Meijerink neemt de taak van Ben over als voorzitter en Marcel Dijkman gaat Aloys vervangen als penningmeester. Geweldig dat beide belangrijke posten weer bezet zijn en we op volle sterkte kunnen beginnen aan hopelijk weer een prachtig muzikaal 2023.

02-03 Algemene ledenvergadering 2023

Onze agenda met optredens wordt soms aangevuld met de tekst "nadere info volgt". Wanneer "de nadere info" niet verder wordt aangevuld, dan spreken we van een goed bewaard geheim. Dit viel menig koorlid ten deel, waarbij alleen bekend werd gemaakt om 20.15 uur bij zaal Reimink te zijn. Jan Gerritsen was het feestvarken vanwege zijn 70-ste verjaardag. In de voorbespreking met de zaaleigenaar maakte Jan terloops de opmerking dat ook mannenkoor Germania uitgenodigd was en dat het risico bestond dat het dak eraf gezongen zou worden door  "de sfeermakers uit Salland" Niet normaal, wanneer even voor twaalf uur de polka medley wordt ingezet. De hele zaal zong samen met ons koor vanaf de eerste tot de laatste noot de medley mee. Eén geluk voor de zaaleigenaar, het dak bleek geluids- en trilling bestendig. Mensen, mensen, wat hebben wij en alle genodigden genoten!  Auf wiedersehn! Goodbye!

24-02 Zaal Reimink Heeten besloten feestavond van koorlid

Ons optreden voor KBO Nieuw Heeten in de MultiFunctionele Accomodatie de Belte was een waar feestje. Wat een genot om in zo'n prachtige ruimte een optreden te mogen verzorgen. Meestal wordt een zorgvuldig samengestelde playlist gezongen. Vandaagb verliep het iets anders. Een aantal aanwezigen had prachtige herinneringen overgehouden aan ons optreden in Abdij Nieuw Sion in december 2022 en wilden daar andere KBO leden deelgenoot van maken. Op uitdrukzkelijk verzoek werden nog 2 kerstnummers ingelast. Het was even een beetje improviseren met USB sticks en kerstmappen, maar de verzoeknummers kwamen ook buiten de kerstperiode echt bij de aanwezigen "binnen". 
...en zo heeft elk optreden van mannenkoor Germania steeds haar eigen charme.

15-02 KBO Nieuw Heeten, de Belte 

Binnen één week, twee keer volle bak. Wat wil je nog meer? Natuurlijk, de verhouding in aantallen was anders, maar de beleving was gelijk. Op 9 februari 2023 mochten wij tijdens de feestweek van ZGR Stevenskamp de muzikale invulling geven aan dag 4 . Wat was het een prachtige avond voor bewoners, familie, personeel en verdere genodigden. Uitermate fijn zingen, wanneer spontaniteit en gezelligheid een avond zó beheersen. Beste organisatie, wij komen graag weer bij jullie terug.

09-02 Feestweek Woon en zorgcentrum Stevenskamp te Heeten

Een omvangrijke foto impressie gemaakt door Henk Vloedgraven (Mannenkoor Germania Heeten tijdens het benefietconcert "Iedereen warme voeten" Een concert waaraan 9 koren en 1 drumband uit de gemeente Raalte belangeloos hebben meegewerkt. Het bedrag dat op het eind van de dag bekend  is gemaakt: €12345,00. Naar verwachting zal het bedrag nog hoger uitvallen. Vanuit mannenkoor Germania Heeten hebben we aan het evenement een mooie bijdrage mogen leveren. Gerard Simons en Herman Koggel vanuit de organisatie, het verzorgen en bediening van de volledige technische geluidsinstallatie in zaal 2, het ontwerp van het logo, het ontwerp van de flyer, sandwich borden, spandoeken,  2 optreden sessies,  deze fotoreportage en de inbreng van een eigen aangepast lied "Hart voor Salland",   Hulde aan allen die hebben meegewerkt aan dit goede doel en het evenement tot een ongekend succes hebben gemaakt.

05-02 Benefietconcert "Iedereen warme voeten"bij Lampe in Raalte

Fotocollage 2022

21-12 KBO Lindeboom Schalkhaar (Kerst2022 8 van 9)

22-12 Klooster Nieuw Sion Diepenveen. (Kerst2022 9 van 9.) Volledig uitverkochte Refter, een sublieme afsluiter kerstconcerten

16-12 Lettele Sint Nicolaaskerk (Kerst2022 6 van 9)

18-12 O.L.V. Tenhemelopneming Mariënheem (Kerst2022 7 van 9)

14-12 Boskamp KBO (besloten optreden)(Kerst2022: 4 van 9)

15-12 Zwolle Zorgcentrum Rivierenhof (Kerst2022: 5 van 9)

10-12 Kerstmarkt Wesepe  (Kerst2022: 2 van 9)

11-12 Kerst Orchideeën Hoeve Luttelgeest (Kerst2022: 3 van 9)

06-11 Zaal Logtenberg Boerhaar (besloten optreden)

06-12 Kerst 55+ Scheultie Schoonheten (Kerst2022: 1 van 9)

21-10 SW4D Doorkomst en  pauzeplek Stevenskamp Heeten

02-11 Algemene Bond senioren Dalfsen

02-10 Germania fietstocht 2022 tgv ponyweek Heeten

21-10 Zuidwolde optreden in woonzorgcentrum Zantingehof 

20-08 Pompdagen Heino korenfestival m.m.v. 3 Sallandse koren

17-09 Kermis Averlo optreden tijdens rommel- en antiekmarkt

22-06 Speeltuinvereniging, wijkgebouw de Ark Deventer, incl. gezamenlijk eten

06-08 Jaarmarkt en kermis Welsum

06-04 Schuilenburg Raalte woonomgeving (Besloten optreden)

13-06 Optreden voor Zonnebloem afd. Heeten, gesponsord door AVK Deventer

Fotocollage 2021

Zaal Logtenberg op de Boerhaar, besloten optreden

Jaarafsluiter: Het nummer Tabee 2021 door Robert en Marjon

Hotel Restaurant Café Taverne Twello, besloten optreden

ZGR Stevenskamp Heeten, besloten optreden

Besloten jubileum optreden in Lettele

Optreden in 't Dijkhuis Bathmen gesponsord door Autocity AVK

Enkele foto's van onze (kerst)concerten 2019

Bottermarkt Raalte Aug: 2019

Zorgcentrum Stevenskamp in samenwerking met Fanfare  St. Cecilia Raalte

Diverse optredens op locaties in Overijssel en Gelderland

Kermis Heeten 2018

Optreden Sallandshoeve Nieuw-Heeten

Muziekestafette Heino  Okt : 2018

Fotoalbum 2016 - 2017