Mannenkoor Germania Heeten neemt na bijna 19 jaar afscheid van dirigente Marjon Ruiter

Op donderdagavond 6 juli was het een bijzondere (repetitie)avond voor het Mannenkoor Germania Heeten. Na bijna 19 jaar nam het koor afscheid van dirigente, Marjon Ruiter. De locatie voor deze avond was zaal Reimink in Heeten, waar koorleden met hun partners, oud-leden van Germania en gezinsleden van Marjon aanwezig waren. Speciaal voor deze avond was de favoriete dresscode van Marjon van stal gehaald: koorleden: wit overhemd met spijkerbroek. Uiteraard zonder medeweten van Marjon vooraf.

Marjon vond het onbekende draaiboek van de avond spannend. "Ik ben best wel zenuwachtig," vertelde ze. "Ik weet niet wat mij te gebeuren staat. Dit ben ik niet gewend, ik wil graag zelf de regie hebben. Maar ik laat het op mij afkomen."

Het programma van de avond begon uiteraard met een kop koffie. Vervolgens zong het koor een selectie van Marjon’s favoriete nummers uit het repertoire. Na een eerste sessie was ruimte voor een ludieke act waarin een koorlid op vrolijke wijze en met de nodige hilariteit enkele anekdotes opvoerde.

Tijdens de avond hield de voorzitter van het koor, Jan Meijerink, een luchtige toespraak gericht aan Marjon. Hij prees haar inzet, betrokkenheid, kwaliteit en gezelligheid. "Marjon, je had het vermogen om een positieve sfeer te creëren. Bij iedere repetitie, optreden of concert breng je ons een vrolijke lach”

Als blijk van waardering en dankbaarheid overhandigde het koor Marjon een speciaal cadeau. Ze ontving een mega chique, in glas geblazen maquette van haarzelf als dirigent. Daarnaast kreeg ze een fotoboek met een totaaloverzicht van haar dirigentjaren, vol met waardevolle herinneringen en foto's. Natuurlijk gingen de cadeau"s gepaard met een prachtige bos bloemen. 

Tijdens de afsluitende sessie zong het koor een speciaal nummer, waarvoor een koorlid een afscheidstekst had geschreven op de melodie van "ons moeder zeej nog" van Jan Biggel. Met begeleiding van toetsenist Robert bracht het koor het nummer vol passie, waarbij de muzikale vonk oversloeg op alle aanwezigen. Het aantal decibellen steeg naar ongekende waarden. Een lang gekoesterde wens ging tevens in vervulling om koorleden en partners gelijktijdig te mogen dirigeren.

Tot slot sprak Marjon zelf haar dankwoord uit. Ze bedankte het koor en oud-leden voor de mooie jaren, de betrokkenheid, gezelligheid en de geweldige sfeer.. 
Het afscheid van dirigente Marjon Ruiter bij Mannenkoor Germania Heeten was een avond vol zang, herinneringen en gemeende mooie woorden, waardering en emotie.

Dit verslag willen we graag afsluiten met een prachtig onderdeel uit de toespraak van voorzitter Jan Meijerink. Citaat:
Eén van jouw favoriete nummers is “Laat me” van Ramses Shaffy . Een lied waarbij een zekere verdeeldheid is te bespeuren binnen het koor.
Het is zeker een lied dat past bij de sfeer die Amsterdam uitstraalt en misschien ook wel bij jou. Eén passage uit de prachtige tekst wil ik eruit halen:
“Ik zal mijn vrienden niet vergeten
Want wie me lief is blijft me lief”
Als wij dan “de vrienden” mogen zijn, dan kunnen we met een gerust hart eindigen met de woorden.
“We laten je “
“We laten nu je eigen gang maar gaan”

Met deze sfeerimpressie sluiten we dit verslag met de verontschuldiging dat niet alle onderdelen zijn opgenomen in deze berichtgeving.